Skip to main content
5 ting du bør oppgradere i ditt elektriske anlegg

5 ting du bør oppgradere i ditt elektriske anlegg

Mange av oss bor i eldre hus og hjem som ikke nødvendigvis står til dagens standard innen elsikkerhet. Vi har derfor samlet en liste med 5 ting du bør oppgradere i ditt elektriske anlegg. 

1. Skrusikringer (sikringsskap)

Å bytte ut sikringsskapet fra skrusikringer til automatsikringer er et veldig godt brannforebyggende tiltak.

Skrusikringer tåler mer belastning enn automatsikringer, og kan derfor enklere overbelastes og føre til brann. De kan også over tid løsne litt, noe som fører til dårlig kontakt og varmgang. Dette skjer ikke med automatsikringer. 

2. Overspenningsvern/jordfeilbryter

Har du overspenningsvern og jordfeilbryter? Automatsikringer er som regel installert med jordfeilbryter, som slår ut kursen ved feil på anlegget. Overspenningsvern er et svært godt tiltak mot overspenning fra lynnedslag. Les mer om hvorfor du bør oppgradere sikringsskapet med overspenningsvern her, og jordfeilbryter her.

3. Slitte stikkontakter

Slitte stikkontakter er en typisk brannkilde. Over tid kan det f.eks. samle seg støv i stikkontaktene, og om koblingen er dårlig og skaper gnister kan dette fort utvikle seg til brann. Vi anbefaler derfor elkontroll hvert 5. år for å oppdage eventuelle feil i stikkontakten som kan utvikle seg til brann.  

4. Overdreven bruk av skjøteledninger

 Bruker du skjøteledninger til større apparater over lengre tid kan dette være skadelig. Skjøteledninger er nemlig ikke beregnet på større belastning over lang tid. Du bør installere egen fastmontert kontakt for alle hvitevarer og større apparater i huset.

5. Lyspærer/LED

Vårt siste punkt er å oppgradere lyspærer til LED. En LED-pære har ingen glødetråd, og tåler derfor mye mer. En vanlig lyspære i gangen kan bli påvirket av at du slenger igjen ytterdøra hver dag, mens en LED-pære vil tåle dette.

I tillegg bruker LED-pærer mye mindre energi enn vanlige lyspærer - helt ned til 10-15 % av energiforbruket til en glødepære. Den blir heller aldri varmere enn 40-50 grader.

Trenger du en elkontroll hjemme eller på arbeidsplassen? Ta kontakt med oss i Elsjekk for en trygg kontroll utført av sertifiserte kontrollører.

Kontakt oss

Send en helt uforpliktende forespørsel til oss via skjemaet under.

Hva kan vi hjelpe deg med?*
Elkontroll
Varmekabler
Termografering
Jordfeil
Annet

Er du*
Bedrift
Borettslag
Privat
Tilbake Neste
Firmanavn *
Navn på borettslag/sameie *
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Fornavn *
Etternavn *
Adresse *
Postnummer *
Sted *
Telefonnummer *
E-post *
Adresse for kontroll er en annen enn fakturaadresse
Adresse
Postnummer
Sted
Melding
Tilbake Neste

Nyhetsbrev

Bestill en elsjekk hos oss i dag