Derfor bør du kontrollere det elektriske anlegget
Derfor bør du kontrollere det elektriske anlegget (hjemoghage.no)

Derfor bør du kontrollere det elektriske anlegget (hjemoghage.no)

I disse dager er vi aktuelle med sak i Hjem og hage (sept 2017). Daglig leder i Elsjekk, Runar Strand, forteller hvorfor du bør kontrollere det elektriske anlegget ditt hjemme, spesielt ved kjøp og salg av bolig.

Utdrag fra artikkelen:

"For å unngå brann og andre farlige situasjoner bør det elektriske anlegget sjekkes jevnlig. En elkontroll er sterkt anbefalt ved salg av bolig, for å unngå senere konflikter mellom selger og kjøper.

– Både eiere og brukere har ansvar for at det elektriske anlegget i boligen til enhver tid er i forskriftsmessig stand. Det offentlige gjennomfører stikkprøvekontroller, men de er veldig sporadiske og dekker på ingen måte det behovet som det er for denne typen kontroller, sier Runar Strand som er daglig leder i Elsjekk AS.

– Over halvparten av boligbrannene i Norge er forårsaket av feil i elektriske anlegg, eller ved feil bruk av elektrisk utstyr. Derfor anbefaler vi å gjennomføre kontroller av alle elektriske anlegg, tilføyer han.

En sikrere hverdag

En elkontroll skal ivareta sikkerheten i anlegget og avdekker hvor godt vedlikeholdt det er. En elkontroll kan dermed bidra til å redusere faren for brann.

– Det er mye du selv kan gjøre for å forebygge uhell, men mange feilkilder kan kun oppdages av fagpersoner med riktig utstyr. Det kan være alt fra jordfeil til varme punkter i sikringsskapet, som ikke kan ses med det blotte øye, forklarer Strand.

Når elkontrollen er gjennomført utstedes det en tilstandsrapport av det elektriske anlegget med en oversikt over eventuelle feil og mangler, samt anbefalinger om forbedringer. Sjekken innebærer også en kontroll av brannslukningsapparat og røykvarslere, som er vesentlig at fungerer hvis uhellet er ute."

Les hele saken på Hjem og hage.

Elsjekk logo hvit

Kontakt
Tlf.: 22 74 64 54
Mob: 95 55 77 11
post@elsjekk-as.no

Adresse
Nils Hansens vei 7
0667 Oslo

Postadresse
Postboks 49, Bryn,
0611 Oslo

 

Gjensidige

Stolt samarbeidspartner med Gjensidige Eiendomsmegling. Les mer

Personvern