Skip to main content
Elkontroll - Viktig for deg som skal selge bolig

Elkontroll - Viktig for deg som skal selge bolig

Skal du selge boligen din i nærmeste fremtid? Det er ofte mye å tenke på når man skal gjøre boligen klar for salg. Du skal finne megler, kanskje male noen vegger og gjøre klar for visning.

Gjør en tryggere handel med elkontroll

Men - en ting som langt i fra alle tenker på, er å få utført en dokumentert kontroll av det elektriske anlegget. Feil på det elektriske anlegget eller feil bruk utgjør over halvparten av bygningsbranner i Norge. Feil på anlegget er også et typisk stridstema etter et boligkjøp.

En elkontroll er et av de viktigste brannforebyggende tiltakene du kan gjøre i hjemmet ditt: det er den eneste som kan avdekke skjulte feil på anlegget. Disse kan du utbedre før det utvikler brann. Dette gir trygghet til eventuelle kjøpere, og kan føre til at de strekker seg litt ekstra i budrunden.

En elkontroll vil ikke bare gjøre boligen mer attraktiv, men vil også sikre deg mot eventuelle tvister etter salg.

Ingen ønsker vel å havne i langvarig konflikt eller betale høye erstatningskrav. Åpenhet om boligens tilstand er svært viktig.

Les hva en elkontroll innebærer.

Gjensidige Eiendomsmegling

Derfor har Gjensidige nå startet med Gjensidige Eiendomsmegling, som inkluderer en slik elkontroll. Elkontrollen er en del av Gjensidige Tilstandsgaranti, en ny type forsikring som vil gjøre bolighandelen tryggere for både selger og kjøper. Den utfordrer eierskifteforsikringen, som i dag kun gjelder for selger. Eierskifteforsikringen har blitt mye kritisert av blant annet Forbrukerrådet (les mer om det her).

Samarbeid med Gjensidige

Vi er stolte samarbeidspartere med Gjensidige på dette. En av våre dyktige, sertifiserte kontrollører gjør en grundig vurdering av det elektriske anlegget ditt, og tilstandsrapporten blir lagt ved prospektet.

Gjensidige Tilstandsgaranti

Gjensidige Tilstandsgaranti er selgers forsikring, og kjøpers garanti. Tilstandsrapporten garanterer for at boligens tilstand er som beskrevet, og Gjensidige reparerer uoppdagede feil og mangler i 5 år etter overtakelsen. Du kan lese mer om Gjensidige Eiendomsmegling her.

Tilstandsgarantien gir økonomisk forutsigbarhet og tillit mellom selger og kjøper.

Den har ingen nedre grense for hva som dekkes av forsikringen. Mot en egenandel på 4000 kr, reparerer Gjensidige både små og store feil som ikke står beskrevet i tilstandsrapporten.

Ønsker du elkontroll uten å bruke Gjensidige Eiendomsmegling?

Det er ingen problem. Vi utfører elkontroll for alle som ønsker det, både privat og næring. Det er en god investering før et boligsalg, og det er også noe du bør utføre jevnlig i hjemmet ditt. De fleste forsikringsselskaper gir rabatter hvis du kan vise til en rapport om et kontrollert og godkjent anlegg.

Fyll ut kontaktskjema eller ring oss for en elkontroll i ditt hjem.

Kontakt oss

Send en helt uforpliktende forespørsel til oss via skjemaet under.

Hva kan vi hjelpe deg med?*
Elkontroll
Varmekabler
Termografering
Jordfeil
Annet

Er du*
Bedrift
Borettslag
Privat
Tilbake Neste
Firmanavn *
Navn på borettslag/sameie *
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Fornavn *
Etternavn *
Adresse *
Postnummer *
Sted *
Telefonnummer *
E-post *
Adresse for kontroll er en annen enn fakturaadresse
Adresse
Postnummer
Sted
Melding
Tilbake Neste

Nyhetsbrev

Bestill en elsjekk hos oss i dag