Skip to main content
Er din bolig i faresonen?

Er din bolig i faresonen?

Visste du at de fleste branner i Norge starter i det elektriske? De siste årene har det i gjennomsnitt vært litt i underkant av 3000 boligbranner hvert år, og mellom 40 og 80 personer har mistet livet i brann hvert år. 

Feil i elektriske anlegg eller feil bruk av elektriske apparater står faktisk for over halvparten av brannårsakene i både privatboliger og næringsbygg i Norge. 

Faresignaler

Er boligen eller bygningen du bor i gammel? Da er det stor sannsynlighet for at det elektriske anlegget ditt ikke holder dagens standard. Nedenfor har vi listet opp noen faresignaler det kan være lurt å være oppmerksom på. 

Hvis du har sikringer som går hele tiden er dette et tydelig faresignal og du bør sjekke om boligen din er dimensjonert for ditt strømforbruk. En annen ting det kan være lurt å få sjekket er tilkoblingspunktene i varmtvannsberederen for varmgang, da disse har forårsaket flere branner de siste årene. 

I 2010 ble det innført flere krav til antall stikkontakter i ulike typer rom. Er boligen din bygget før dette har du sannsynligvis færre antall stikkontakter enn hva standarden tilsier at du bør ha. Da kan det være lett å ty til skjøteledninger

Skjøteledning skal aldri være en permanent løsning. De er ikke egnet for høy belastning over tid og kan være brannfarlige. Les mer om riktig bruk av skjøteledning her.

Rabatt på forsikring

For å være sikker på at det elektriske anlegget ditt er i forskriftsmessig stand bør du utføre en elkontroll av boligen din. Kan du vise til en elsjekk utført av kontrollører som er NEK 405-sertifisert kan du i tillegg til en trygg bolig få rabatt på forsikringen din hos mange forsikringsselskaper. 

For å få rabatten må du vise til en tilstandsrapport og utbedring av de eventuelle feil og mangler som ble avdekket. En slik elkontroll må gjennomføres hvert femte år for å opprettholde rabatten hos forsikringsselskapene. 

Vi i Elsjekk as utfører elkontroll i bolig, industri og næringsbygg. Hos oss får du både en tilstandsrapport og gode råd og tips om riktig bruk av elektrisitet og enkle tiltak du kan gjøre for å øke brann- og elsikkerheten hjemme hos deg.

Kontakt oss

Send en helt uforpliktende forespørsel til oss via skjemaet under.

Hva kan vi hjelpe deg med?*
Elkontroll
Varmekabler
Termografering
Jordfeil
Annet

Er du*
Bedrift
Borettslag
Privat
Tilbake Neste
Firmanavn *
Navn på borettslag/sameie *
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Kontaktperson navn *
Kontaktperson e-post *
Kontaktperson telefon *
Melding
Fornavn *
Etternavn *
Adresse *
Postnummer *
Sted *
Telefonnummer *
E-post *
Adresse for kontroll er en annen enn fakturaadresse
Adresse
Postnummer
Sted
Melding
Tilbake Neste

Nyhetsbrev

Bestill en elsjekk hos oss i dag