Komfyrvakt redder liv
Komfyrvakt redder liv

Komfyrvakt redder liv

Komfyren er den desidert største brannkilden i hjemmet. Nesten halvparten av alle brannutrykninger er på grunn av komfyrbrann. I 2017 rykket brann- og redningsvesenet ut på hele 1 562 komfyrbranner, noe som utgjorde 47 prosent av alle utrykninger (DSB). Det er mye. Med komfyrvakt slår komfyren seg av ved farlige situasjoner.

Tørrkoking er nesten alltid årsaken. Brann på grunn av tekniske feil er i mindretall.

Komfyrvakten redder liv

Komfyrbranner oppstår veldig typisk under middagslaging på ettermiddagen, ofte hos eldre og barnefamilier. En unge som skriker eller noen som ringer på døren - det skal ikke mye til før man glemmer av kjelen. Unge som kommer hjem fra byen og skal steke seg en pizza er også godt representert på statistikken. De sovner fort fra ovnen.

Å installere en enkel komfyrvakt er en liten jobb med stor betydning. På elektriske anlegg fra 2010 eller nyere er det pålagt å ha komfyrvakt. Den kan hindre utrolig mange branner, og er sterkt anbefalt i alle hjem da den faktisk redder liv!

Hvordan fungerer en komfyrvakt?

En komfyrvakt består av to deler. Den ene delen, sensoren, plasseres på ventilator eller på veggen over kokeplatene. Denne følger med på temperaturer over normal matlaging. Den andre delen er en strømavbryter som monteres i sikringsskapet eller bak komfyren.

Når sensoren måler fare for brann, ved svært høy temperatur eller unaturlig rask temperaturstigning, går alarmen. Om ingen reagerer på alarmen, kuttes strømmen til komfyren.

Kan man montere komfyrvakt selv?

Komfyrvakt som skal plugges i stikkontakt kan du montere selv, men de med fast tilkobling må monteres av en elektriker. Det er alltid viktig å følge bruksanvisningen for montering. Det kan ha mye å si om du plasserer den for høyt, for eksempel.

Brannsikkerhet

Komfyrvakt er et av de viktigste brannforebyggende tiltakene du kan gjøre i hjemmet. Derfor er det noen forsikringsselskaper som gir rabatter om du har installert en FG-godkjent komfyrvakt. En fullstendig elsjekk av det elektriske anlegget kan gi større rabatter.

Ta kontakt med oss for en brannforebyggende elsjekk.

Elsjekk logo hvit

Kontakt
Tlf.: 22 74 64 54
Mob: 95 55 77 11
post@elsjekk-as.no

Adresse
Nils Hansens vei 7
0667 Oslo

Postadresse
Postboks 49, Bryn,
0611 Oslo

 

Gjensidige

Stolt samarbeidspartner med Gjensidige Eiendomsmegling. Les mer

Personvern