Slik sikrer du deg mot lyn | Elsjekk AS
Slik sikrer du deg mot lyn

Slik sikrer du deg mot lyn

Lynnedslag kan føre til overspenninger i det elektriske anlegget. Slike overspenninger kan skade elektriske apparater og i verste fall starte en brann.

Overspenninger kan også svekke utstyr slik at skader først oppstår etter noen uker. Elektronisk utstyr er spesielt utsatt, men også varmtvannsbereder, kjøl og frys får fort skader. Følg disse tre enkle rådene for å unngå lynskader:

1. Trekk ut støpslene

Når støpslene ikke er plugget i kontakten, er du garantert at elektriske apparater ikke blir ødelagt som følge av overspenninger. Dersom uværet er langvarig eller du skal på ferie, bør du selvsagt ikke trekke ut støpsler til kjøleskap og fryser.

2. Trekk ut nettverks- og antennekabler

Overspenning finner også veien gjennom kabler til tv, fasttelefon og internett. Derfor bør du trekke ut disse kablene for å unngå skader på utstyret. Det holder å trekke ut kablene som går ut av huset hvis dette er mulig.

3. Installer overspenningsvern

Et overspenningsvern installert i sikringsskapet vil også redusere faren for at elektrisk utstyr blir skadet ved lynnedslag eller ved forstyrrelser i e-verkets nett. Da er også fast tilkoblet utstyr beskyttet.

Kilde: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Elsjekk logo hvit

Kontakt
Tlf.: 22 74 64 54
Mob: 95 55 77 11
post@elsjekk-as.no

Adresse
Nils Hansens vei 7
0667 Oslo

Postadresse
Postboks 49, Bryn,
0611 Oslo

 

Gjensidige

Stolt samarbeidspartner med Gjensidige Eiendomsmegling. Les mer

Personvern