Skip to main content
avhendingsloven trygg bolighandel

Endringer i Avhendingsloven

Nå bør elkontroll bli en naturlig del av boligsalget

Etter 1. januar 2022 skjerpes kravene til vurderingen av blant annet det elektriske anlegget i tilstandsrapporten ved boligsalg. Kompetanse til å vurdere det elektriske anlegget krever egen autorisasjon og må utføres etter NEK 405-standarden. Du som takstmann eller eiendomsmegler bør nå velge en trygg partner på elkontroll som sikrer både kjøper og selger og gir deg god samvittighet.

Sikker, uavhengig og nøytral

Elsjekk AS er en sikker, uavhengig og derfor nøytral aktør som utfører kontroll og sikkerhetsvurdering av elektriske anlegg. Vi har lang erfaring i bransjen, og gikk sammen i 2013 for å starte Elsjekk AS for å rendyrke elsikkerhet.

La elkontroll bli en del av totalpakka

Tilby dine kunder en tryggere bolighandel med en nøytral og grundig kontroll på det elektriske anlegget før salg. Dette sørger for en tryggere bolighandel. Kontrollen utføres etter NEK 405 og legges direkte inn i boligmappa fra vårt system.

Hva sjekker vi?

Kort fortalt: Alt som har med det elektriske anlegget å gjøre. Vi foretar en grundig sjekk av alt fra skjult varme (som varmekabler) til stikkontakter og sikringsskap. Kontrollen går mye mer i detalj enn det man gjerne kaller en "vanlig elsjekk".

Vi utfører våre tjenester i Oslo og omegn. Ta kontakt for et godt samarbeid.


Selger bør være godt informert

Vi i Elsjekk håper at alle takstmenn og meglere benytter oss ved ethvert salg fremover, men som et minstekrav har vi laget et infoskriv som informerer boligselger om endringene i Avhendingsloven og hvorfor man bør gjennomføre en elkontroll - som du kan laste ned og gi fra deg.

infoskriv elkontroll bolighandel

Runar Strand

Daglig leder

Kontakt:
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
95557711

Veil. priser

Leilighet <60 m2: 3500 kr
Leilighet 60-100 m2: 4500 kr
Enebolig: fra 7500 kr

Alle priser er eks mva